Meivakantie.

De meivakantie is hier begonnen en dan hoor je steeds vaker de vraag of je nog op vakantie gaat. Herkenbaar? Vakantie is voor mij nog niet haalbaar ondanks dat mijn inkomsten gegroeid zijn. En ik weet ook dat ik niet de enige ben. En nu zijn het pas de meivakanties, maar zodra de zomervakantie voor de deur staat word het nog erger. Iedere dag die vraag en de verhalen van anderen die wel in het vliegtuig stappen. En wat denk je van alle vakantiefoto’s op Facebook. Ik zal je eerlijk zeggen, ik gun echt iedereen een vakantie echt waar. Maar ik heb vorig jaar toch wel een paar keer een traantje weggepinkt bij het scrollen op Facebook. Ik heb zelfs mijn mobiel een keer hard op tafel gegooid. Zo erg vond ik het dat ik niet ook heerlijk naar de zon kon. Ik zeg altijd iedereen geeft zijn geld uit waar hij of zij dit aan uit wilt geven. Er zijn mensen die het helemaal niet erg vinden als ze niet op vakantie kunnen of geven er gewoon niet om en kopen liever een mooie auto. Maar ik ben echt wel een vakantiegenieter en het doet gewoon pijn. Maar goed, dat was even mijn geklaag over de vakantie. Hier heb ik nog een paar tips voor een budgetvakantie. Ik wil toch dit jaar proberen om een paar dagen weg te gaan en ben dus ook van plan om deze tips zelf nog goed uit te pluizen.

Huizenruil en huisoppas.

Ik kreeg pas de tip om eens te kijken op websites voor oppasvakanties en huizenruil. Dan kun je op iemands huis en huisdieren passen en heb je een gratis vakantie. Je bent in een andere omgeving en de kosten kun je laag houden. Je kunt ook van huis ruilen, dan ga je in iemands huis voor bijvoorbeeld één of twee weken en de ander komt dan in jouw huis. Die zorgt voor jouw huisdieren, planten en post en dergelijke. Je moet hier wel van houden, want er komt immers een vreemde in jouw huis. Hier moet je wel goed over nadenken en vertrouw ook goed op je gevoel of je diegene wel in je huis wilt hebben.

Budgetvakanties.

Er zijn ook voor de kleine portemonnee websites te vinden waar je lowbudget vakanties kunt vinden. Maak ook gebruik van de vroegboekkorting. Voorheen was het aantrekkelijk om op het laatste moment te boeken, maar de lastminute reizen zijn tegenwoordig ook nog aardig aan de prijs.

Goedkope periode van het jaar.

Het hoogseizoen is de duurste periode in het jaar, dat is algemeen bekend. Probeer buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan. Heb je schoolgaande kinderen? Tot vijf jaar mag je ze met toestemming van het schoolhoofd nog wel meenemen buiten de vakantieperiode. Maak hier gebruik van, want de jaren hierna lukt dat vaak niet meer. Is het voor je werk noodzakelijk dat je buiten de schoolvakantie vrij neemt, dan kun je met een werknemersverklaring aangeven dat je niet anders kan. Vaak kun je dan wel buiten het hoogseizoen op vakantie. Bedenk ook dat de mei- en herfstvakantie goedkoper is dat de zomervakantie.

Soort vakantie.

Ga eens na wat voor soort vakantie je zou willen. Denk eens aan een fietsvakantie. Als je een goede fiets hebt dan is dit een leuke en goedkope vorm van vakantie. Nederland heeft veel te bieden en we zijn niet voor niets een fietsland. Couchsurfing is een andere vorm van vakantie vieren. Couch, het woord zegt het al, je slaapt bij iemand op de bank. Het kan ook zijn dat er een logeerbed is of je kunt je tent in iemands tuin opzetten. Hier zitten vaak geen kosten aan vast. Op het internet kun je informatie vinden en contact maken met mensen die een bank of bed ter beschikking stellen voor reizigers.

Plannen.

Plan je vakantie goed. Bepaal van tevoren wat je allemaal wilt gaan doen en hoe. Wil je bijvoorbeeld een eiland verkennen, huur dan een auto, brommer of fiets. Dit is goedkoper dan wanneer je een paar excursies boekt. Het eerste dat je in je handen geduwd krijgt voordat je de bus in stapt zodra je geland ben op een vliegveld, is een envelop met een lijst van de excursies die ze aanbieden. En voor je het weet heb je de eerste geboekt en kom je er de volgende dag achter dat je dit overal in de omgeving kan boeken voor minder geld. Als je van tevoren bepaalt wat je wilt gaan zien, dan hou je je hier beter aan dan wanneer je voor bepaalde keuzes staat in je vakantie.

Uitjes.

Mamsatwork.nl heeft een bericht gedeeld op Facebook over gratis uitjes voor in de meivakantie. Het is de moeite waard om even te kijken of er iets voor jou en je kinderen tussen zit. Ook zonder budget hoef je niet de hele vakantie in huis te zitten. Klik hier voor de gratis uitjestips n Nederland.

Ik verbaas me soms hoe ik zie dat mensen om mij heen op vakantie gaan of regelmatig uitgaan terwijl zij een laag budget hebben. Met een beetje gepuzzel kom je echt wel ergens, dus ga het internet op en zoek leuke tripjes uit. Heb het er met vrienden of familie over, misschien kun je met z’n allen op vakantie en kun je de kosten van een huisje delen. Kortom er is van alles mogelijk als je maar even goed zoekt. Mochten jullie nog leuke budgettips hebben voor de vakantie dan hoor ik deze graag.

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.