Planning.

Plannen is niet mijn sterkste kant. Ik ben eerlijk gezegd iemand die makkelijk dingen uitstelt. Het is niet zo dat ik echt alles op het laatste moment doe, maar ik zou soms wel iets sneller beet mogen pakken. Sinds ik met deze blog ben begonnen had ik me voor genomen om een paar keer in de week een blogbericht te schrijven. Dagelijks was niet mijn doel, omdat ik al wist dat dat niet haalbaar zou zijn. En dat vind ik ook niet nodig. Maar ik merk al dat ik minder vaak berichten schrijf. Hier zijn ook wel redenen voor, maar het komt ook omdat ik gewoon niet goed plan. In mijn hoofd zit van alles, maar tot actie komen is een tweede. Ik denk vaak dat doe ik vanmiddag of vanavond wel. En dan is het ondertussen avond en dan denk ik morgen ben ik toch vrij dus dan heb ik er de hele dag de tijd voor. En voor ik het weet heb ik er weer een week opzitten waarin ik niet gedaan heb wat ik wilde doen. En dan komt toch ook dat onbevredigende gevoel om de hoek kijken, maar het is toch echt mijn eigen schuld. Vaak denk ik ook dat het meer tijd in beslag neemt dan dat het in werkelijkheid is. Het is een kwestie van gewoon doen en er niet over nadenken waarom ik het op dat moment niet zou doen. Voor vele van jullie denk ik ook wel herkenbaar.

Vandaag heb ik naar een webinar geluisterd van Eelco de Boer. Hierin gaf hij 9 Strategieën om “Monsterlijk Productief” te worden. Ik ben pas begonnen met de MasterMoves van Eelco en heb nu een aantal webinars en video’s gezien van hem, maar deze was voor mij echt goud waard. Dit is één van zijn waardevolste webinars die hij heeft gegeven, zegt hij zelf. En hij heeft helemaal gelijk. En wat had ik dit nodig zeg.

Ik besefte de afgelopen periode al dat ik twee valkuilen heb wat een ondernemer niet echt kan gebruiken. Dat is uitstellen en dingen niet afmaken. Nu ben ik altijd graag creatief bezig en creatieve mensen staan erom bekend dat zij overal rommel hebben liggen en veel onafgemaakte werkjes, de UFO’s(UnFinished Objects). We zijn met iets bezig en zien alweer iets anders leuks wat we willen maken. En dat is zeker wel een minder fijne kant van deze creatieveling, ik word er zelf ook weleens gek van. Maar goed, ik zeg altijd als je geen zelfreflectie hebt kom je nergens. Gelukkig heb ik dat wel en ben ik me heel goed bewust van het probleem waar ik nu tegen aanloop. En zal ik hier dus ook mee aan de slag moeten gaan. In mijn achterhoofd zat ook nog het idee dat ik ooit een agenda en/of planner wil gaan maken. Dus laat ik het nuttige maar eens met het aangename verenigen en beginnen met het maken hiervan. Maar ik begin nu eerst met het plannen van de tijden die ik in Word ga besteden en alles op “papier” gaat zetten. Ik begin met een tijdsplanning voor de komende periode. Ik maak een lijst van wat ik wil gaan doen. De blogberichten schrijven, E-book maken, E-learning en de planner ontwerpen. Daarnaast ga ik een planning maken van de berichten die ik deel op Facebook, Pinterest, Twitter en Instagram. De ene keer zijn dat er een paar achter elkaar, dan weer een poos niet. Hier moet regelmaat in komen, vind ik.

Zoals jullie dus lezen gaat mijn week starten met plannen. Ik hou jullie op de hoogte en ga ervan uit dat jullie meer van mij gaan horen…ehhh lezen.

Nu ben ik ook heel benieuwd hoe jullie met planning omgaan. Hebben jullie een planning of zou je er eigenlijk één moeten hebben? Lukt het jou om alles gedaan te krijgen in een bepaalde tijd of ben je altijd aan het racen? Zou je hier verandering in willen brengen om zo meer gedaan te krijgen of meer rust voor jezelf te creëren? En hoe gaat de rest van jouw gezin hiermee om?

SUCCES!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.