Manieren om meer winst uit je budget te halen.

Hoe kun je meer geld overhouden van je budget door uitgaven te veranderen?

Je hebt een budget voor jezelf afgesproken en daar moet je het mee doen. Maar hoe kan je er voor zorgen dat je minder budget beschikbaar hoeft te stellen vanaf de volgende maand. Het is de kunst om niet boven je budget uit te komen, maar het geeft een nog beter gevoel als je overhoud. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee je in je budget kan snijden en dus nog meer overhoud.

Bedenk eerst waarom je extra geld wilt overhouden van je beschikbare budget. Zoek je doel en je motivatie. Denk aan iets dat je heel graag wilt. Het kan iets groots, kleins, goedkoop of duur zijn. Het maakt niet uit. Zoek dan iets waar je je geld mee apart kan zetten, een portemonnee, envelop, een leeg potje of een spaarpot. Als je het apart legt, ben je minder geneigd om het uit te geven. zoek een foto van datgene dat je graag wilt hebben en plak dit erop. Zet dit vervolgens in het zicht.

  1. Ga nu een rondje door je huis op zoek naar geld. Je begint nu misschien te lachen, maar je zult versteld staan waar je wat tegen komt. Kijk eens in je auto, portemonnees, jaszakken, tassen en laatjes en dergelijke en stop al dat geld in je nieuwe droompotje. Vanaf nu doe je al je kleingeld dat je terugkrijgt in de winkel in het potje. Geef jezelf en je gezin een aantal regels om te zorgen dat dit potje gevuld wordt tot het doel is bereikt. Je zult versteld staan hoe motiverend het werkt en hoe snel jouw doel is bereikt.

2. Bekijk eens je maandelijkse uitgaven. Pak de factuur van de telefoonrekening er eens bij en kijk wat er allemaal in je pakket zit dat je niet gebruikt. Annuleer deze en sluit een goedkopere af. Niet betalen voor diensten die je niet gebruikt. Kijk ook naar andere maandelijkse terugkomende uitgaven zoals internet, telefoon, tv, verzekeringen. Het lijkt soms weinig verschil uit te maken tussen diverse aanbieders, maar alles bij elkaar opgeteld kan het wel weer een bedrag zijn dat je maandelijks en uiteindelijk ook jaarlijks uitspaart. Zo bespaar je weer geld en heb je minder budget nodig en kan je dus je budgetplan bijstellen.

3. Daarnaast kunnen de variabele kosten oplopen. Denk aan de boodschappen, kleding en uitjes. Kijk naar de boodschappen tips om hier ook op te besparen. Het is echt onnodig om heel veel geld hieraan uit te geven. Deze kosten kunnen echt omlaag. Wees niet te streng voor jezelf, maar door hier bewust mee om te gaan bespaar je weer en is jouw doel eerder binnen bereik.

4. Hou ruimte voor ontspanning. Mensen die niet of bijna niet rond kunnen komen zijn geneigd om geen geld uit te geven aan ontspanning. Dit kan ook vaak echt niet, maar wees ook hierin niet te streng voor jezelf en gun jezelf en je gezin af en toe wel iets. Als is het maar een ijsje ergens gaan eten. Buiten dat is het belangrijk om te blijven investeren in relaties, niet alleen aan de vaste lasten.

Als je echt serieus met deze punten aan de slag gaat, zal je zien waar je geld uitgeeft terwijl je er niets extra’s voor krijgt. En de bedrijven die het elke maand innen lachen zich rot. Dus actie en zie wat het jou oplevert.

Succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.