Kringloophoppen.

Gisteren ben ik een poosje gaan kringloophoppen met een vriendin van mij. Lekker struinen tussen allemaal tweedehands spulletjes. Hoe kicken is het als je iets op de kop kan tikken voor weinig. We hebben twee kringloopwinkels in Delft gehad.  De eerste was er één van Rataplan. Als je een krap budget hebt dan is kleding kopen iets dat voor mij op de laatste plaats komt. Dit is er dan voor mij ook wel ingeschoten de afgelopen jaren. Maar voor een paar euro kan je toch best leuk slagen als je even goed zoekt. Er hangt echt heel veel kleding, alles was op kleur gesorteerd. Niet op maat helaas, dus het is echt even goed zoeken. Uiteindelijk na een aantal dingen gepast te hebben ging ik er vandoor met een shirt, twee vesten, een borrelglaasje, een oud borduurwerkje en een bord. Voor € 15,- was mijn eerste kringloopwinkel al een succes.

Op naar de tweede kringloopwinkel. Lang leven Google Maps, want de kringloopwinkels zijn soms op afgelegen plekken te vinden. De volgende was kringloopwinkel Delft aan de Rotterdamseweg. Veel kringloopwinkels hebben een maatschappelijke missie. Bij deze kringloopwinkel kun je producten kopen die gemaakt zijn door deelnemers van een leerbedrijf van Stichting Stunt. Om het werk en de ontwikkeling van deze mensen te ondersteunen kunt u deze producten kopen die zij zelf gemaakt hebben. Hele leuke lampen, tafels, krukjes, kussens, schorten, tassen, wijnrek en notitieschriften. Buiten deze producten kun je voor een redelijke prijs een kop koffie of thee drinken en iets lekkers erbij eten.

                   

Hier zou je toch verliefd op worden op deze spullen. Na een bakkie thee met een tosti gingen we naar Rotterdam.

Hier hebben een hele leuke kringloopwinkel gevonden. Zoveel spullen in een pand en een grote diversiteit. Niet alleen de gewone huisraad die we bij de meeste kringloopwinkels tegenkomen, maar ook aparte dingen en antiek. Ik zag daar een heel leuk stoeltje staan. Ik was gelijk verkocht. Maar tegenwoordig loop ik eerst door en meestal vergeet dan de meeste leuke dingen die ik tegenkom. Dat is trouwens wel een tip tijdens het shoppen, niet altijd gelijk iets kopen. als je er later nog aan denkt, dan wil je het dus wel heel graag hebben en dan kun je altijd nog tot koop overgaan. Dat gebeurde dus gisteren bij mij. Dat stoeltje moest mee. Hij stond daar voor € 25,-. ik heb er nog € 5,- af kunnen  praten. Ja afdingen hoort erbij. Bij de Rataplan kan dat meestal niet. Dat is een regel daar, omdat er ook mensen met een beperking werken en zij niet mogen onderhandelen met de klant. Maar goed, met een stoeltje en een tafelkleed voor op de tuintafel gingen we na drie kringloopwinkels naar huis.

        

Een geslaagde middag al zeg ik het zelf. Natuurlijk zouden we alles het liefst nieuw willen kopen, maar geef het echt een kans als je een klein budget hebt. Je kunt echt mazzel hebben en vaak zijn spullen nog heel goed bruikbaar, maar is de eerste eigenaar ze gewoon zat. Dan is het toch zonde om daar veel geld aan uit te geven alleen omdat we het nieuw willen hebben. En buiten dat heb ik ook nog een hele gezellige middag gehad met een vriendin.

Tot de volgende kringloophop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.