Kapper, pedicure en schoonheidsspecialiste.

Wij vrouwen willen er toch een beetje verzorgd uit blijven zien ook al geeft ons budget daar weinig ruimte voor. De kapper, de pedicure en de schoonheidsspecialiste vragen enorme bedragen voor hun behandelingen en dat is een overbodige luxe als je van een minimum inkomen rond moet komen. De vaste lasten gaan gewoon door en die zijn toch belangrijker. Maar met een beetje creativiteit kom je ook een heel eind. Je hoeft helemaal niet zo veel geld uit te geven om er verzorgd uit te zien.

De kapper.

Zelf heb ik tijdens mijn financieel magere periode mijn haar laten groeien. Dit scheelde in ieder geval alvast op de kapperskosten. Met kort haar moet je toch sneller een afspraak maken. Dit heeft mij echt veel bespaard. Nu heb ik korter haar en een nieuwe kapster. De dochter van een vriendin van mij heeft net de opleiding afgemaakt en knipt nu mijn haren voor een leuk bedrag. Dit is een stuk goedkoper dan wanneer ik naar een kapsalon gaat. Probeer iemand te vinden in je omgeving die ook thuis kapt. Zij hebben minder kosten (winkelpand, personeel) en kunnen daardoor hun tarief lager houden. Soms heeft zij een model nodig en mag ik mee met haar en dan ben ik weer een keer gratis geweest. Buiten dat stel ik de knipbeurt nog één of twee weken uit. Op jaarbasis scheelt dit al gauw een paar tientjes. Op het moment dat je denkt het moet echt geknipt worden probeer dan toch nog wat tijd te rekken. Iedere vijf weken is onzin.

Ik ben ook gestopt met verven. Hiermee hou ik ook aardig wat geld in mijn portemonnee. Wil je het toch verven ga dan zelf verf kopen en vraag een vriendin of iemand anders om je te helpen met verven. De kapster rekent hier ook veel geld voor. Op die manier kost het je ook minder geld.

Ik heb jaren mijn zoon zelf geknipt en geschoren. Je hebt één keer de kosten van een goede tondeuse set en je kunt jaren vooruit.

Kijk ook eens goed naar de producten die je gebruikt. Onder de goedkope producten zitten echt wel goede tussen. Het is een kwestie van uitproberen. En hoor eens wat jouw vriendinnen bijvoorbeeld gebruiken. Wis informatie uit en kijk eens welke huismerken net zo goed zijn als de duurdere A-merken. De bekende drogisten hebben tegenwoordig een goede eigen merk in de schappen staan.

De pedicure.

Voor sommigen een luxe, voor anderen een noodzaak. Weet je dat je veel zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je geen pedicure nodig hebt. Koop een goede nageltang, een nagelvijl, een voetenvijl en een verzorgende voetencrème. Zorg dat je je nagels goed knipt. Ga desnoods één keer naar een pedicure en vraag hoe jij jouw nagels het beste kunt knippen. De één zegt recht en de ander zegt rond. Hier zijn de meningen over verdeeld, maar dit is bij iedereen anders. Dit heeft te maken met hoe de nagels groeien. Zelf heb ik een pedicurepraktijk gehad en heb veel cliënten gehad die er echt een potje van hadden gemaakt met alle gevolgen van dien. Dus laat je hierin goed informeren. Met de voetenvijl kun je het eelt rond je hielen en zijkanten van je voeten wegvijlen. Smeer dagelijks je voeten in met een goede crème, hiermee voorkom je eeltgroei.

Ook wat betreft de pedicurebehandelingen geldt dat je eens in je omgeving kunt kijken of er iemand is die modellen nodig heeft of geef je op bij één van de opleidingen.

De schoonheidsspecialiste.

Voor de schoonheidsspecialiste geld ongeveer hetzelfde. Ga op zoek naar iemand die de opleiding doet en modellen nodig heeft. Koop goede, niet te dure producten en ga zelf een vaste avond in de week voor schoonheidsspecialiste spelen en trek je terug in jouw badkamer. Natuurlijk is het niet verstandig als je huidproblemen hebt om hiermee zelf aan de slag te gaan, maar je kunt wel vragen aan jouw schoonheidsspecialiste wat je zelf thuis kunt doen om het probleem aan te pakken. Dit kan je zo een paar behandelingen per jaar schelen. Toch weer mooi meegenomen. Buiten dat zijn er huidproblemen waarvan de kosten vergoed worden door de ziektekostenverzekering. Vraag eens na bij jouw ziektekostenverzekering wat er voor jou vergoed kan worden.

Denk ook eens aan de vriendinnenavondjes en ga samen aan de gang met potjes en flesjes. Bij Oriflame kun je een gratis workshop boeken bij jou thuis. Hier zit wel producten verkoop aan gekoppeld, maar het is voor jouw gratis en je houd er een leuk gastenvrouw cadeau aan over. Deze producten zijn overigens allergie vrij en zij hebben het officiële logo voor dierproefvrij cosmetica produceren.

Het is echt wel mogelijk om er goed uit te zien en je goed te voelen terwijl je niet veel te besteden hebt. Let wel op dat er soms leerlingen zijn die aan modellen geld vragen, maar dit mag officieel niet dus trap daar niet in. Vraag dit eventueel na bij de desbetreffende opleiding. Bij de pedicureopleiding waar ik leerde mocht dat niet en als zij erachter kwam werd je echt naar huis gestuurd. Dus je mag altijd fooi geven, maar zij mogen geen geld vragen.

SUCCES!

One Reply to “Kapper, pedicure en schoonheidsspecialiste.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.