Boodschappen foutje

 

Ken je dat gevoel dat je vind dat je wel wat verdient hebt en wat lekkers mag meenemen met de boodschappen? En als je met die gedachte boodschappen gaat doen, neem je dan één of twee lekkere dingen mee of pak je alles wat je pakken kan? Ik ging dus deze keer grof de fout in en gooide al mijn valkuilen over boodschappen overboord.

Ja ook ik ga wel eens de fout in met mijn budget. Nu was het deze keer niet schokkend, maar het heeft me wel weer even bij de les getrokken. Soms ben je dagelijks aan het nadenken over geld  en dat je er op let dat je niet teveel uitgeeft. Ik heb dat gelukkig goed in de hand. Nu ging ik dus even een keer de fout in. Ik ging met een hongergevoel boodschappen doen. Het is echt één van de beste boodschappentips die je kunt vinden en dat is na het eten boodschappen doen en niet net ervoor. Nou ik kan jullie vertellen dat het klopt. Ik heb echt werkelijk waar van alles in mijn boodschappenkar gegooid. Ik zei ook nog in mezelf dat ik mezelf best eens mag verwennen. Helaas staat er dan geen rem op en voor ik het weet heb ik dus 3 repen chocola in mijn handen en scan ze één voor één, stop ze zonder te verblikken of verblozen in mijn boodschappentas en kijk gewoon nog naar de andere repen om vervolgens nog een lekkere uit te zoeken.  Ik had geen boodschappenlijstje gemaakt. Wel had ik bedacht wat ik wilde gaan eten, dus ik dacht ik neem die spullen mee en dan lukt het dus ook wel. Niet dus! Ik wilde een stroganoff saus maken en wilde daar een lekker stukje vlees bij eten. Nu kijk ik juist bij die producten welke er in de aanbieding zijn, want vlees is duur. Ik pakte 2 biefstukjes, die waren afgeprijsd. Het was lang geleden dat ik dat op had, dus dat mocht wel weer een keer. Kom ik een pad later terug bij de vleesafdeling zie ik dat de varkenshaas ook in de aanbieding is. Ik besluit dat dat lekkerder is om met een stroganoff saus te eten. Maar zonder verder na te denken leg ik de varkenshaas in de kar en vergeet de biefstuk weg te leggen. Voor ik het weet zijn mijn tassen vol en kom ik nog een tas tekort. Bij het afrekenen schrok ik echt enorm, zo’n bedrag had ik in geen tijden uit gegeven aan boodschappen. Sterker nog hier doe ik normaal twee weken van. Toch ging ik met een blij gezicht naar huis, want het kon wel voor een keer financieel gezien dan. Dus ik besloot er gewoon lekker van te genieten. Gelukkig heb ik een vriezer waar ik wat vlees in gedaan heb en nu heb ik wat lekkers achter de hand. En die repen, ehhh… ja die zijn op.

Het is heus niet erg als je eens een keer uit de band springt, zolang het financieel echt kan. Het zette me wel weer even aan het denken en de kassabon maakte mij wel bewust van het feit dat ik echt niet meer voor het eten en zonder boodschappenbriefje de deur uit moet gaan. De volgende keer ga ik gewoon weer met een volle maag en briefje de deur uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.