Belastingteruggaaf.

Het is weer tijd om de belastingaangifte te doen. Voor velen is dit een vervelend klusje dat ze maar wat graag uitstellen, maar achteraf blijkt het vaak mee te vallen en ben je zo klaar. Tegenwoordig worden al veel gegevens ingevuld door de belastingdienst zelf. Dit scheelt een hoop.

Veel mensen krijgen vervolgens een leuk bedrag terug van de belasting. Het gaat al snel om een paar duizend euro. In veel gevallen wordt dit snel uitgegeven aan luxe dingen, zoals vakantie, kleding of gadgets. Voordat je jouw belastinggeld gelijk over de balk gaat gooien, denk eens goed na hoe je dat het beste kan besteden.

Ik zette het in het verleden gelijk op de spaarrekening. De helft gebruikte ik inderdaad voor vakantie en de andere helft bleef op de spaarrekening staan voor onverwachte uitgaven.

Hier is mijn top 3 van de beste manieren om je belastinggeld te besteden. Gebruik dit om jouw financiële zekerheid op te bouwen.

Los leningen, credit cards en schulden af.

Dit is het eerste waar je vanaf wilt komen. Al moet je al jouw belastinggeld hieraan besteden, doe het dan! Je verdient veel geld terug door hier zo snel mogelijk vanaf te zijn. De rentes die hierop staan zijn torenhoog en dat kost je uiteindelijk heel veel geld. Dus weg ermee!

Spaar voor je pensioen.

Zet wat geld opzij voor later. Stel dat je € 3000,- in een fonds stort met een rente van bijvoorbeeld 6% over 20 jaar. Uiteindelijk is jouw geld van DIT jaar over 20 jaar ruim het driedubbele waard. Zeg nou zelf, het verdrievoudigen van je geld is toch een goede investering. Vergelijk wel diverse fondsen waar jij je geld op wilt storten. Maak een keuze waar je een goed gevoel bij hebt en waar goede recensies over zijn, desnoods kun je het geld nog spreiden op een paar fondsen.

Wees voorbereid op noodgevallen.

Heb jij al een potje voor noodgevallen en zo ja, welk bedrag heb je hiervoor gereserveerd? Dit is jouw kans om dat potje aan te vullen en als je het nog niet hebt kun je er nu één maken. Open een spaarrekening en zet hier een bedrag op van minstens € 1000,-. Onverwachte uitgaven komen nooit gelegen, denk aan een autoreparatie, dierenarts of een wasmachine. En wat geeft het jouw een rust als je weet dat je wat geld achter de hand hebt wanneer je dit nodig hebt.

Dus weet jij al waar je jouw belastingteruggaaf aan gaat besteden?

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.